Worcester College flats, Oxford

This project for Worcester College in the historic heart of Oxford comprised four main elements: stabilisation of structure, conservation of building fabric, sympathetic reordering of existing rooms and the creation of new accommodations in the rear. Two internal, linked courtyards were created, defined by two new wings, one of two stories and the other of four, creating two new ‘stairs’ in the established collegiate tradition. The preservation of the interior and exterior Georgian, domestic integrity of the properties integrated with a sustainable accommodation solution in the collegiate tradition earned the project a prestigious Oxford Preservation Trust Award in 2008. Design team; construction drawings. (Photos & sketches: GBS Architects)

Date

2006-2007

Category

Renovation